PRO szabályozás a pipelife-tól

Radopress Watt szabályozás

A fűtési-hűtési rendszerek megbízható, az igényekhez igazodó, gazdaságos működtetéséhez szabályozó rendszerre van szükség. A megfelelő megoldás kiválasztásához ismerni kell az üzemeltetni kívánt rendszer felépítését, a vezérelni kívánt egységek paramétereit, az ellátandó feladatok típusát és nem mellesleg a felhasználó elvárásait.

Fűtés és hűtés szabályozás

Összetett fűtési-hűtési és egyéb más épületgépészeti feladatok ellátására alkalmas, szabadon programozható vezérlővel működő rendszer. Vezetékes (6 eres árnyékolt riasztókábel) jelátvitellel, helyiségenként mért hőmérséklet/relatív páratartalommal, harmatpont követő minőségi szabályozással, opcionális mobil, távoli eléréssel. A vezérlőt az adott épület fűtési rendszerére készült programmal ellátva szállítjuk. A helyiségekbe választhatók kezelő szerv és kijelző nélküli érzékelők (kombinált helyiségérzékelő) (T/rH) vagy helyiségtermosztát megjelenésű, kijelzős, kezelőgombos változatok (nyomógombos falikezelő, érintőgombos falikezelő). A komplex, akár hőközponti szabályozási feladatot is ellátni képes központi vezérlőből akár több is egy rendszerbe építhető, így bármekkora vezérlési feladat  kezelhetővé válik. 

A busz rendszerű, kétirányú kommunikációt alkalmazó rendszerelemeknek köszönhetően, a RADOPRESS WATT PRO a legtöbb felügyeleti rendszerrel képes kommunikálni és azokhoz illeszthető. A bővítők számának növelésével akár 128 helyiség szabályozása is lehetséges.

Fűtési üzemben a fűtővíz hőmérsékletét a külső hőmérsékletérzékelő és a választott fűtési görbe alapján határozza meg (keveri) a rendszer.

Hűtési üzemmódban a helyiségekben mért hőmérséklet és relatív páratartalom a keverés alapja. Ekkor a hűtővíz hőmérsékletét a legkedvezőtlenebb (legmagasabb) számított haramtpont érték fölé állítja be a vezérlő, így egy előre megadott küszöbérték alatt (pl. 20°C) egyik helyiséget sem kell a hűtésből kizárni, fenntartva annak folyamatosságát. Extrém meleg és páratratalom esetén, amikor a hűtővíz hőmérséklet emelése már nem jár számottevő hűtési teljesítménnyel, kizárja az adott helyiséget a hűtésből.

A rendszerhez internet modul is választható a távoli kommunikáció megvalósítására. A WH-1022 vezérlő a lakás riasztórendszerével is egyszerűen összeköthető. (A beriasztott, vagyis nem használt zónákban magától visszaveszi a fűtés vagy hűtési teljesítményt.)

A busz rendszerű, sorosan felfűzött, 12 V-al működő rendszerelemek - a csillagpontos megoldáshoz viszonyítva – kis kábelezési igényűek. 

A megoldás működésének részletei a RADOPRESS WATT PRO termékismertetőben találhatók.

Méretező programok