Image picture

A jövő életünk része. Készüljünk rá és formáljuk most.

#Jövő

Nem fogunk hátradőlni és várni a jövő bekövetkezését. Az éghajlatváltozás, a környezetszennyezés, az urbanizáció, a minden eddiginél gyorsabban változó és adatközpontú társadalom, az új technológiák, ezek csak néhányak korunk hívószavai közül.

Felhívásnak tekintjük ezeket a jövő saját kezünkbe vételére. Megvan a know-how, a kreativitás, a partnerek és a törekvés a jövőbeni igények előrejelzésére és a kiszámíthatatlansághoz való gyors alkalmazkodásra. 

Az igazi innováció, amikor mi hamarabb tudjuk, mire van szüksége az embereknek, mint ők maguk.

Zoran Davidovski, K+F Vezető

Oka van annak, hogy a csőrendszerek nemzetközi vezető gyártói közé tartozunk. Annak érdekében, hogy a legjobban meg tudjunk felelni a folyamatosan fejlődő világ igényeinek; folyamatosan fejlesztjük nemcsak a folyamatainkat és termékeinket, hanem önmagunkat is.

Zoran Davidovski

Automatizált 3D nyomtatás

A földalatti szenny- és csapadékvíz elvezető rendszerek korszerűbbekké válnak a Pipelife egyedülálló, nagy pontosságú gyártásának köszönhetően.

Ami eddig csak egyes művészeti tárgyak vagy prototípusok gyártását szolgálta, a történelemben először alkalmazzák a tömeggyártásban. Globális úttörőként automatikus 3D nyomtatási technológiát alkalmazunk teljesen testreszabott polipropilén (PP) aknák előállítására szenny- és csapadékvíz elvezető rendszereink részeként. Az építőmérnöki munka pontossága előrébb lép, a korábban nehéz aknák szögei és magassága tökéletesen megvalósítható, és a különböző be- és kimeneti csőátmérők egyetlen gombnyomással kombinálhatók. A szinte végtelen testreszabási lehetőségek előnyei mellett (a kutatás-fejlesztés 400 kvadrillió opciót számolt ki) a harmadik féltől származó Deltares tesztlaboratórium megerősíti, hogy a termék teljesítménye/élettartama meghaladja a klasszikusan gyártott termékeket. Az előzetes számítógépes számítások az aknák profilját tervezik optimális áramlási tulajdonságokkal, míg a 3D nyomtatási pontosság 1: 1 arányú megvalósítást tesz lehetővé sima belső felülettel. Ennél fogva kevesebb karbantartásra lehet számítani.

3D printer
3D printer
3D printer
3D printer
3D printer

Innováció cégen belül is

Az innováció nem feltétlenül arról szól, hogy mindig elsők legyünk, hanem a dolgok jobbá tételéről is. K + F részlegünknek nagyon világos célja van: a status quo folyamatos kihívása és a jövőbeli igények tartós megoldásokkal történő előrejelzése.

Arra az törekvésünkre, hogy folyamatosan kihívások elé állítsuk önmagunkat és innovációs ötleteket szerezzünk, 2009-ben elindítottuk az „Ideas & More” nevű felületet a Pipelife alkalmazottai számára, hogy dolgoztassák meg agytekervényeiket, és ösztönözzék az innovatív megoldásokat a gyártási folyamatokra, a hulladékkezelésre, az újrafeldolgozásra és a környezetvédelmi fejlesztésekre.

Senior grandfather helping grandson ride on kids toy car. Happy old man pushing car while boy driving on street. Grandparent playing with little boy on gokart.

Hidrogénszállítás magas nyomáson

A Groningen Seaports-cal együtt a Pipelife SoluForce nevű leányvállalata egy rugalmas kompozit csőrendszert fejlesztett ki hidrogén alkalmazásokhoz, akár  42 bar-ig. Ez egyedlülálló a hidrogén-szállítás világában, a jelentős mérföldkő nagyban befolyásolja a (zöld) hidrogén megvalósíthatóságát, és egy újabb lépés a fenntartható energiamix felé.

SoluForce hydrogen graphic

Méretező programok