Pipelife Cooling Open
Pipelife Cooling Closed Full

Energiahatékonyság a maximumon

Mennyezetfűtés és mennyezethűtés

A felületfűtések egyik lehetséges megoldása. A mennyezet a helyiségeink fűtésére és hűtésére is jól használható és önálló fűtésként -hűtésként is megállja a helyét (nincs szükség padlófűtésre, de kényelmi okokból leggyakrabban mégis kombinálják a kettőt).

A mennyezet ideális választás, mert többnyire szabad, nem takarják bútorok és egyéb használati tárgyak és a köz vélekedéssel ellentétben (mivel sugárzó fűtésről van szó és nem a felszálló meleg levegő elvén működik) fentről lefelé is kiválóan működik a fűtés.

A mennyezetfűtés -hűtés kialakítására a födém kialakításától függően több féle megoldás közül választhatunk. A választás főbb szempontjai a szükséges fűtési és hűtési teljesítmény, a szerelés gyorsasága, a mennyezet felületének nagysága és az ár lehetnek.

Akkor sincs nagy gond, ha valamit szeretnénk felfúrni a falra. Az erre szolgáló hőérzékeny fólia kirajzolja nekünk a falban futó csövek helyét, így azok könnyen elkerülhetők.

Fenntartható fűtés és hűtés

A felületfűtések pont abban az alacsony hőmérséklettartományban működnek, amelyben az energiát a leghatékonyabban felhasználó hőtermelők (pl. hőszivattyú, kondenzációs gázkazán) is működnek. A kettő együtt teszi igazán fenntarthatóvá, alacsony energiával működtethetővé a fűtést-hűtést.

Mi több, a felületfűtések sugárzó hőjét többnek érzékeljük, mint a normál fűtési mód esetén, így 1-2 fokkal alacsonyabb hőmérséklettel is elérhető ugyanaz a hőérzet, miközben további energiát spórolunk.

Image picture

Mennyire fenntartható egy felületfűtési rendszer?

Megújuló energiaforrások felhasználása

Az alacsony közeghőmérsékletnek köszönhetően a felületfűtés ideális választás, ha fenntarthatóbb és hatékonyabb fűtési módszereket keres. Ez különösen akkor előnyös, ha megújuló energiaforrásokat, például geotermikus hőszivattyúkat és/vagy napelem rendszereket akar használni, amelyek környezetbarátabb megoldást biztosítanak.

Alacsonyabb környezetterhelés

Ha összekapcsolja a csövekben lévő közeg alacsonyabb hőmérsékleten történő működési képességét a víz magas hőátadási tulajdonságaival, akkor a belső térben a hagyományos melegebb levegővel összehasonlítva 2–3 fokkal alacsonyabb hőmérsékletet is elég elérnie, a hőérzetet azonban ez nem befolyásolja negatívan, sőt. Így csökkenthető az energiafogyasztás és a fűtési költség.

100 éves élettartam

A műanyag csőrendszerek fenntartható és környezetbarát választás, különösen, ha figyelembe vesszük rendkívül hosszú élettartamukat. Kiváló korrózió- és kopásállósággal, kiváló illesztési képességgel. Szivárgásmentes védelem mellett a műanyag csövek legalább 100 évig tartanak, ha nem tovább.

EPD kalkulátorok

Fontosnak tartjuk, hogy optimális határok közé szorítsuk a csővezetékeink élettartama - életciklusa - alatt a környezetre gyakorolt kedvezőtlen hatásokat. A környezeti lábnyomról készült dokumentumokat, illetve az összevetést azonos funkciójú, de más anyagú csővezetékkel már nyomonkövethetik.

ökológiai lábnyom

Ismerje meg mennyezeten alkalmazható megoldásainkat

SLAB-16 födémfűtés kivitelezés

Födémfűtés és hűtés

CDP-400 3d render

Álmennyezeti fémpanel

Vakolatos fűtés és hűtés

Vakolatos fűtés és hűtés

Gipszkarton panel

Gipszkartonos fűtés és hűtés

Műszaki tanácsadás

Mérnök kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

Vince Szepesi

Termékmenedzser

+36302213170

Lajos Szarka-Páger

Épületgépészeti mérnök tanácsadó

+36309679571

László ifj.Kedvek

Alkalmazástechnikai mérnök

+36305657299

Értékesítés

Találja meg az Önnek legmegfelelőbb értékesítési helyet és partnert a Pipelife-nál!

Pipelife Partnership

Területi képviselők

Amennyiben árajánlatot szeretne kérni, kérjük vegye fel a kapcsolatot az adott régióban illetékes kollégánkkal.

Áruházak

Országszerte 7 saját üzemeltetésű áruházunkban is megvásárolhatók termékeink.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Kollégáink a lehető leghamarabb felveszik Önnel a kapcsolatot.

Visszahívás

Visszahívás
E-mail

Méretező programok