Vákuumos esővíz elvezető fej

Vákuumos lefolyórendszer

Gyors esővíz-elvezetés, garanciával

Az épületszerkezetek gyors tehermentesítése érdekében a tetőfelületre érkező esővizet a lehető leggyorsabban el kell onnan vezetni. Erre ad megoldást vákuumos esővíz elvezető rendszerünk, amely a pontos és bonyolult hidraulikai méretezéssel és a hegesztett, légtömör kötésekkel képes mindezt nyújtani.

A méretezést tervező csapatunk végzi el, így az a szerint megépült rendszer működésére garanciát biztosítunk.

A rendszer kiépítését – igény szerint – kölcsönözhető hegesztőgépekkel is tudjuk segíteni.

PE csőrendszer vízcseppek

Alkalmazási területek

A Pipelife PEHD lefolyórendszer teljesíti az UNI EN 1519 szabvány követelményeit és épületen belüli szennyvíz és csapadékvíz elvezetésre alkalmazható, maximum 95°C-os közeghmérséklet esetén.

A vákuumos csapadékvíz elvezet rendszer az épületszerkezetek kialakításából adódóan különböz tetfelületeken alkalmazható:

  • lapostetőkön (egyenes vagy fordított rétegrend, hagyományos vagy könnyszerkezetes)
  • ferdetetkön (vápákban elhelyezett vákuumfejekkel)
  • zöldtetkön 
Tetőlefolyó fej

A hagyományos, gravitációs elven működő csapadékvíz-elvezető rendszereknél a csövekben nem teljes keresztmetszetben történik az áramlás, tehát a lefolyt csapadékvízzel együtt levegő is bekerül a rendszerbe. A csapadékvíz elvezetését kizárólag a gravitáció biztosítja. Az áramlás a függőleges szakaszokban csak a csővezeték belső felülete mentén történik ezért viszonylag nagy átmérőjű vezetékekre, és lefolyófejenként külön ejtőre van szükség. A vízszintes vezetékszakaszok lejtéssel szerelendők, ami hosszabb szakaszoknál viszonylag nagy helyigénnyel jár. Az ejtő vezetékeket általában az aljzatban kialakított nagy átmérőjű gyűjtővezetékkel kötjük össze. 

Az ún. vákuumos csapadékvíz elvezető rendszerben a tetőlefolyó fejeket úgy tervezték, hogy a külső felületükön található terelőlemezek és a belsejükben kialakított torló lemez segítségével megakadályozzák a lefolyó víz örvénylését, ezáltal nem kerülnek levegbuborékok a csővezetékbe. Megfelelő csapadékintenzitás esetén így megvalósul a teljes keresztmeszetű áramlás, tehát a tetősík és a külső terepszint között kialakuló folytonos vízoszlop szintkülönbségből adódó energiája megnöveli a csapadékvíz áramlási sebességét, így jelentősen növekszik a csapadékelvezetési kapacitás. Ezt a különleges kialakítású lefolyófejek mellet és a megfelelő szabályok szerint kialakított csőhálózattal biztosítjuk. A hagyományos gravitációs elven működő rendszerekhez képest így jóval kisebb csőátmér szükséges, és jelentősen csökkenthető az ejtővezetékek száma, hiszen a gyűjtővezetéket lejtés nélkül az épület tetsíkja alatt (mennyezet alatt) szereljük.

Műszaki tanácsadás

Mérnök kollégánk készséggel áll rendelkezésére!

László ifj.Kedvek

Alkalmazástechnikai mérnök

+36305657299

Értékesítés

Találja meg az Önnek legmegfelelőbb értékesítési helyet és partnert a Pipelife-nál!

Pipelife Partnership

Területi képviselők

Amennyiben árajánlatot szeretne kérni, kérjük vegye fel a kapcsolatot az adott régióban illetékes kollégánkkal.

Áruházak

Országszerte 7 saját üzemeltetésű áruházunkban is megvásárolhatók termékeink.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Kollégáink a lehető leghamarabb felveszik Önnel a kapcsolatot.

Visszahívás

Visszahívás
E-mail

Méretező programok