Planpipe épületgépészeti tervezőprogram

PlanPipe épületgépészeti tervező program segítségével lehetővé válik a cégünk által gyártott valamennyi épületgépészeti rendszerbe beépíthető termék megrajzolása, hidraulikai méretezése, automatikus feliratozása, anyagkigyűjtése és kidokumentálása.

Ezek a rendszerek lehetnek:

  • Lefolyórendszerek
  • HMV rendszerek
  • Radiátoros- és felületfűtési rendszerek
Planpipe tervezőprogram

A fűtési rendszerek méretezésének alapfeltétele az épületek hőtechnikai ismerete, ezért programunk lehetőséget biztosít az épületek hőszükséglet számítására is. Ezen túlmenően szoftverünkkel már beolvashatóak a WINWATT programmal készített helyiségek (hőszükséglet, hőterhelés adatai) is.
WINWATT fájl menüben, az XML exportot választva kigenerálható az adott projekt XML állománya. Így nem szükséges a Planpipe programmal újra bevinni a rétegrendeket, csak egyszerűen be kell olvasni az XML fájlt és lehelyezni az építész rajzban a megfelelő helyre a helyiségeket.
Eztán a megszokott módon 3D-ben beilleszthetőek a padlófűtési vagy fal/mennyezetfűtési/hűtési körök vagy akár a radiátorok, és felépíthetőek a hálózatok. Természetesen ehhez a Pipelife termékek mellett széles épületszerkezeti elem adatbázis is rendelkezésre áll.

Saját fejlesztésű épületgépészeti méretező programunk kizárólag teljes verziós (3D-s) AutoCAD 2007- 2016-os programokon fut, használatához nem szükséges a felhasználónak egy új (idegen) grafikai programot megtanulnia. A telepítés kb. egy percet vesz igénybe és a program összesen 7MB szabad lemezterületet igényel. Telepítéskor az AutoCAD nem futhat. Ezután az ACAD elindításakor a képernyőn megjelenő új ikonok segítségével használható programunk, emellett természetesen továbbra is használható marad az összes korábbi, a felhasználó által elvégzett egyedi beállítás (pl.: betűparancsok… stb.).

Kérdése támadt? Keressen minket bizalommal!

Visszahívás

Visszahívás
E-mail

Lajos Szarka-Páger

Épületgépészeti mérnök tanácsadó

+36309679571

Méretező programok