Céginformáció

A Pipelife Hungária Műanyagipari Kft. a magyar műanyagcső és szerelvény gyártó piac meghatározó szereplője, a nemzetközi Pipelife Csoport tagja. A társaság debreceni gyárában víz-, gáz-, szennyvíz-, csatorna-, kábelvédő és drén, valamint ötrétegű – ivóvíz és fűtési hálózatokhoz használt – csövek készülnek. Az értékesítés az ország hét pontján működő áruházban és a debreceni bázisraktáron keresztül történik.

Termékcsoportok:

  • Hideg-melegvíz vezeték rendszerek (Radopress termékcsalád)
  • Mindenféle fűtési hálózathoz használt csőrendszer (Radopress, Radopress Watt termékcsalád)
  • Szénacél csőhálózat
  • Ivóvíz nyomócső rendszerek
  • Csatornacső rendszerek szennyvíz és csapadékvíz elvezetéséhez
  • Szennyvíz lefolyócső rendszerek (KG PVC, PE anyagú rendszer)
  • PE nyomócső rendszer gázvezetékekhez
  • Kábelvédőcső rendszerek
  • Drén szivárgó rendszer, blokkszivárgó rendszer (STORMBOX)
  • Elektromos védőcsövek

A társaság 1994. óta dolgozik minoségbiztosítási rendszerben. A termékek kiváló és egyenletes minőségét az ISO 9001 szabvány előírásai szerinti gyártási folyamat biztosítja.
A környezet és az egészség megóvása a Pipelife alapvető értékei közé tartozik. Az ISO 14001 szerinti környezetirányítási rendszer jelzi ez iránti elkötelezettségünket.

Pipelife Hungária Kft. története


A Pipelife Hungária Műanyagipari Kft. Magyarország legnagyobb múltú műanyag csőgyártó vállalata. Az elődvállalatok története egészen 1922-ig, a Magyar Gomb és Műanyagipari Rt. megalakulásáig vezethető vissza. Hungária Műanyagipari Vállalat néven már az 1950-es évek elején megkezdtük a PVC lefolyó,- és nyomócső rendszerek gyártását.

A sokéves szakmai tapasztalatnak és a folyamatos termékfejlesztésnek köszönhetően rendszerváltáskor cégünk felkeltette a nyugati befektetők érdeklődését, és 1990-ben megalakult a PannonPipe Kft. a bécsi székhelyű Pipelife International Holding GmbH és a PannonPlast Kft. 50-50 %-os tulajdonrészével.


A PannonPipe Kft. 1997-ben Romániában alapított leányvállalatot, amelynek központja Bukarestben található, míg a gyár Csíkszeredán épült fel.  


2005-ben a Pipelife Csoport megvásárolta a PannonPlast Kft.-tól annak 50 %-os tulajdonrészét. Ezzel a Pipelife a magyarországi Pannonpipe, illetve leányvállalata, a Pipelife Romania 100%-os tulajdonosává vált.


A társaság 2006. március 7-től Pipelife Hungária Műanyagipari Kft. néven működik tovább.
A debreceni gyár 68 éves termelési tapasztalattal kapcsolódott be a csoporton belüli kereskedelem és a termelési kapacitás-allokáció rendszerébe. A csepeli telephelyen folytatott fröccsöntött idom gyártó kapacitás a csoport lengyelországi leányvállalatánál került összevonásra, míg a debreceni gyár a tagvállalatok részére történő csőgyártásban jut a korábbinál nagyságrendekkel jelentősebb szerephez. Ezzel egyidejűleg a Pipelife Hungária Kft. központi telephelyét is Debrecenbe helyeztük át.

Pipelife Csoport


A Pipelife Csoportot 1989-ben alapította 50-50 %-os tulajdonrésszel a Solvay belga vegyipari és a Wienerberger osztrák építőipari társaság.  A világ vezető műanyagcső és szerelvény gyártóinak egyike világszerte 26 országban van jelen. A Pipelife 2012-ben 100 %-ban a Wienerberger tulajdonába került. 2014-ben a Csoport 872 millió eurós árbevételt realizált, 2704 főt foglalkoztatott.

Pipelife International GmbH 1990-ben mutatkozott be Magyarországon, amikor PannonPipe Kft. néven alapított vállalatot. Kelet- és közép-európai terjeszkedésének további állomásai Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Románia, Szlovénia, Horvátország, Ukrajna, Bulgária volt. A régió vásárlóinak igényeit 70 telephelyen muködő bázisraktárak elégítik ki.
A Pipelife Csoport által gyártott termékek teljes körű műszaki megoldást nyújtanak víz-, gáz-, csatorna- és telekommunikációs hálózatok fejlesztéséhez, épületgépészeti rendszerek kivitelezéséhez.

Méretező programok