Csatornacsövek és csőrendszerek

Bevált megoldások a csatornázásban

Közel 50 éves gyártási tapasztalattal állítjuk elő PVC-U [unplasticized poli(vinil-klorid)] csatornacső rendszerünket. Az első, debreceni gyárunkban gyártott KG-PVC csatornacsövet Budapesten, a Műegyetem rakparton 1974-ben fektették le, amelynek máig tökéletes működését ITV kamerás vizsgálatok igazolják. A PVC és általában a hőre lágyuló műanyagok megjelenése nagy előrelépést és minőségi fejlődést jelentett a közművesítésben, mivel a korróziónak ellenálló, rugalmas, ex- és infiltrációval szemben hatékony, hosszú élettartamú csővezetékrendszer hozható létre általuk. A Magyarországon működő csatornarendszerek jelentős többségét a műanyag, ezen belül a PVC anyagú csővezetékek alkotják.

Jelentős fejlődés

A kezdetekhez képest jelentős fejlődés ment végbe a csőfalszerkezetek kialakításában, amely fejlesztéseket:

  • az anyagtakarékosság és
  • az újrahasznosított anyagok használata,

azaz a környezettudatosság determinált.Ennek megfelelően a klasszikus, tömör és homogén falszerkezetű „KG” csövek mellett gyártunk és forgalmazunk még 

  • rétegelt (KG-Super, PP MASTER) és
  • üreges bordákkal merevített (PP Pragma)

falszerkezetű csöveket is, a PVC mellett PP (polipropilén) anyagból is.

PP Pragma csatornacső

PP Pragma

PLK_Pipelife-PP-Master

PP Master

A gyűrűmerevség növelése

A fejlődés másik iránya a csövek statikai teherbírásának, azaz merevségének növelése. A csövek ezen tulajdonságát névleges gyűrűmerevséggel (SN) jelöljük, és kN/m2-ben adjuk meg. A szabványos osztályok: SN4, SN8 és SN16, de jellemzőek a köztes osztályok is: SN10 és SN12.

A csatornacső rendszereink elsősorban épületen kívül földbe fektetett (U) és épületen belüli (D) gravitációs csapadékvíz és kommunális szennyvízhálózatok létesítésére alkalmas. Csöveink UD kódozottak, ezért mindkét felhasználási területre megfelelnek. A kötések 0,5 bar-ig vízzáróak.

Ismerje meg különböző csatornacső rendszereinket!

Product Group PVC sewage pipes

KG PVC

KG cső és idom fektetés

KG SUPER

Sewage product mood pictures

PRAGMA

PP master csőrendszer

PP Master

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

Visszahívás

Méretező programok