Padlófűtés termékek

FLOORTHERM

Floortherm padlófűtés

A modern padlófűtések alacsony hőmérsékletű közeghőmérséklettel működnek, amely alacsony (27-29°C) felületi hőmérsékletet eredményez a tartózkodási zónában. A padló és a helyiség közötti kis hőmérsékletkülönbség nem okoz érzékelhető porszállítást (szemben a régi padlófűtéseknél, ahol még melegebb felületeket alkalmaztak).

A méretezéskor a rendelkezésre álló padlófelületből vonjuk ki a bútorok által eltakart felületet vagy számoljunk 15-20%-kal kisebb felülettel.

Cső ívek

A padlófűtési rendszer összetevői

A FLOORTHERM padlófűtési rendszerén belül két fajta csövet is használhatunk. Az egyik PERT/AL/PERT (alumínium betétes) ötrétegű, „M” típusú cső, amelyet hajlékonysága, alaktartóssága, és az (külön e célra alkalmazott, könnyen lezelhető, lágyabb) alumínium rétegnek köszönhető oxigéndiffúzió védettsége tesz alkalmassá a padlófűtési rendszerekben történő alkalmazásra.

A másik csőtípus PE-RT anyagú, „P” típusú, többrétegű cső (szintén öt rétegből áll), ahol a haszoncső PE-RT (emelt hőállóságú polietilén), amelyet EVOH (etilén-vinil-alkohol), oxigéndiffúzió ellen védő, ugyancsak műanyag réteggel kombinálunk.

Az EVOH-ból készült záróréteg jelentősen csökkenti a haszoncső falain keresztül történő oxigéndiffúziót, és így hatékonyan gátolja az oxidációs folyamatokat a fűtőkörben - ilyen módon megelőzhető a kazán, vízmelegítő vagy a radiátorok korróziója. Az EVOH réteget a haszoncső anyagával azonos anyagú réteg veszi körül, amely védi a külső sérülésektől. A rétegek közötti állandó kapcsolatot a ragasztóréteg biztosítja. 

 

 

Padlófűtés cső

 A FLOORTHERM (FT-ROLLE+) rendszerlemez egy 3 cm vastag, EPS polisztirol lemez, amelyre szálerősített hőtükör fólia van kasírozva.

A lap 5 cm-es raszterhálós kialakítású, ami lehetővé teszi a tekercs egyszerű vágását, illetve a fűtőcsövek egyszerű és pontos lefektetését. A szekcionált és hasábba tekercselt FLOORTHERM rendszerlemez kb. 4 cm széles átlapoló szegéllyel van ellátva, hogy a tekercsek ragasztószalag segítségével könnyen egymáshoz rögzíthetők legyenek. A rögzítéshez bármiyen öntapadós ragasztószalag használható, de célszerű átlátszót választani, ami nem takarja a raszter vonalait. Az átlapolások leragasztása megakadályozza, hogy a cementlé a betonból az illeszkedő szigetelősávok közé szivárogjon. A 2,4 t/m2 terhelhetőségű, EPS100 szigetelés szekcionált, hogy feltekercselve (2 db 1 m x 5 m-es) szabályos hasáb formában könnyen szállítható és mozgatható legyen. A két 5 m2-es darab, egybe van csomagolva.

dilatációs szegélyszalag padlófűtéshez

A beton falmenti hőtágulásának felvételére, illetve a felület közbenső dilatációjának kialakítására szolgál. Anyaga nem nedvszívó, expandált polietilén. Vastagság 8 mm, tekercshossz 25 m, szélesség 125 mm. Egyik oldalán a rendszerlemezre hajtható, PE fólia sávval van ellátva, ami a beton nedvesség bejutását gátolja a szegélyszalag és a rendszerlemez közé. Másik oldalán a falra rögzítést segítő öntapadó csík található.

dilatációs szegélyszalag padlófűtéshez

A csőfektetés egy másik egyszerű formája a pogácsás rendszerlemez használata. Ez a rajta való óvatos járás és munkavégzés elviselésére alkalmas műanyag (üres) héj szerkezetű lemez. A szomszédos lemezek a szélső soraik mentén egymáshoz pattinthatók a lemezen jelzett oldalak összeillesztésével. 14-17 mm átmérőjű csövekhez alkalmazható.

pogácsás rendszerlemez padlófűtéshez

A padlófűtés csövet egy tűzésszerű eljárással (“U” alakú tüskékkel) rögzítjük a rendszerlemezre. Ehhez speciális rögzítő szerszámot használunk, mellyel gyorsan és erőfeszítés nélkül dolgozhatunk anélkül, hogy lehajolnánk. A tüskék mennyiségét és elrendezését szükség szerint kell megválasztani. A választott csőtípustól fűggően az ívek kezdeténél és végénél tűzzük duplán a tüskéket ha  PERT/EVOH/PERT csövet használunk és csak egyet ha PERT/AL/PERT-et alkalmazunk. Egyenes csőszakasz esetén fél-egy méterenként rögzítsünk (Az alumínium betétes cső jobb alaktartása miatt kevesebb letűzést igényel). A padlóra fektetett rendszerlemez szálerősített hőtükör rétege miatt a tüskék kihúzása roncsolódásmentesen nem lehetséges. Ha fontos a szerpentin fektetés, használhatunk rögzítő síneket is a csövezéshez, toldásoknál két horony átlapolással (egymás mellé futtatva). A síneket külön ilyen célú rögzítő tüskékkel tartjuk a rendszerlemezen, 30 cm-ként alkalmazva.

Rögzítőszerszám és -tüske

Fűtés és hűtés szabályozás

A fűtési-hűtési rendszerek megbízható, az igényekhez igazodó, gazdaságos működtetéséhez szabályozó rendszerre van szükség. A megfelelő megoldás kiválasztásához ismerni kell az üzemeltetni kívánt rendszer felépítését, a vezérelni kívánt egységek paramétereit, az ellátandó feladatok típusát és nem mellesleg a felhasználó elvárásait.

Fűtés és hűtés szabályozás

Műszaki tanácsadás

Mérnök kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

Vince Szepesi

Termékmenedzser

+36302213170

Lajos Szarka-Páger

Épületgépészeti mérnök tanácsadó

+36309679571

László ifj.Kedvek

Alkalmazástechnikai mérnök

+36305657299

Értékesítés

Találja meg az Önnek legmegfelelőbb értékesítési helyet és partnert a Pipelife-nál!

Pipelife Partnership

Területi képviselők

Amennyiben árajánlatot szeretne kérni, kérjük vegye fel a kapcsolatot az adott régióban illetékes kollégánkkal.

Áruházak

Országszerte 7 saját üzemeltetésű áruházunkban is megvásárolhatók termékeink.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Kollégáink a lehető leghamarabb felveszik Önnel a kapcsolatot.

Visszahívás

Visszahívás
E-mail

Méretező programok