Choose your region
KAPCSOLAT | Magyarország
Menu

Planpipe épületgépészeti tervező program

A PlanPipe épületgépészeti tervező program segítségével lehetővé válik a cégünk által gyártott valamennyi épületgépészeti rendszerbe beépíthető termék megrajzolása, hidraulikai méretezése, automatikus feliratozása, anyagkigyűjtése és kidokumentálása.

Ezek a rendszerek lehetnek:

- Lefolyórendszerek

- HMV rendszerek

- Fűtési rendszerek

A fűtési rendszerek méretezésének alapfeltétele az épületek hőtechnikai ismerete, ezért programunk lehetőséget biztosít az épületek hőszükséglet számítására is. Ezen túlmenően szoftverünkkel már beolvashatóak a WINWATT programmal készített helyiségek (hőszükséglet, hőterhelés adatai) is.
A WINWATT fájl menüben, az XML exportot választva kigenerálható az adott projekt XML állománya. Így nem szükséges a Planpipe programmal újra bevinni a rétegrendeket, csak egyszerűen be kell olvasni az XML fájlt és lehelyezni az építész rajzban a megfelelő helyre a helyiségeket.
Eztán a megszokott módon 3D-ben beilleszthetőek a padlófűtési vagy fal/mennyezetfűtési/hűtési körök vagy akár a radiátorok, és felépíthetőek a hálózatok. Természetesen ehhez a Pipelife termékek mellett széles épületszerkezeti elem adatbázis is rendelkezésre áll.

Saját fejlesztésű épületgépészeti méretező programunk kizárólag teljes verziós (3D-s) AutoCAD 2007- 2016-os programokon fut, használatához nem szükséges a felhasználónak egy új (idegen) grafikai programot megtanulnia. A telepítés kb. egy percet vesz igénybe és a program összesen 7MB szabad lemezterületet igényel. Telepítéskor az AutoCAD nem futhat. Ezután az ACAD elindításakor a képernyőn megjelenő új ikonok segítségével használható programunk, emellett természetesen továbbra is használható marad az összes korábbi, a felhasználó által elvégzett egyedi beállítás (pl.: betűparancsok… stb.).

Program letöltése:

Kompatibilitás:
2007-2012-es AutoCAD verzióhoz (32bit) vagy (64bit) (Utolsó frissítés: 2019.02.26.)

2013-2014-es AutoCAD verzióhoz (64bit) 

2015-2016-os AutoCAD verzióhoz (64bit)  (Utolsó frissítés: 2018.09.10.)

AutoCAD 17 (64 bit) (Utolsó frissítés: 2020.05.28.)

AutoCad 18 (64 bit) (Utolsó frissítés: 2020.05.28.)

AutoCad 19 (64 bit) (Utolsó frissítés: 2020.05.28.)

AutoCad 20 (64 bit) (Utolsó frissítés: 2020.05.28.)

 

Kérjük tekintse meg a programhoz tartozó használati útmutatókat:

PlanPipe felhasználói útmutató-alap

PlanPipe felhasználói útmutató-víz

PlanPipe felhasználói útmutató-fűtés

 

Radopress Watt méretező táblázatok:

Pipelife GBP10 gipszkarton fűtő-hűtő panel teljesítmény és anyagszükséglet számoló

Pipelife PPS10 vakolatos fűtő-hűtő rendszer teljesítmény és anyagszükséglet számoló

 

WinWatt adatbázis:

A legutóbbi frissítés óta elérhető a vakolatos és gipszkartonos felületfűtési és -hűtési rendszereinken túl a CDP-400 álmennyezeti fémpanel és a SLAB-16 födémfűtő-hűtő rendszerünk is.
A Pipelife adatbázis letöltéshez kattintson ide! 

 

További információért keressék kollégánkat:

Planpipe tervező program CD