Párizsi udvar – Kényelem és megbízhatóság felsőfokon

Az építőiparban a vállalkozók néha nagy kihívásokkal szembesülnek az ügyfelek elvárásainak megfelelő termékek, megoldások megtalálása során. A debreceni Párizsi Udvar, a 6540 m²-es kiváló minőségű komplexum jó példa arra, hogy a beszállítói szolgáltatás, a közelség és a rugalmasság a kezdetektől fogva segítheti az ilyen kihívások leküzdését, növelve a projekt sikerességét.

Részletek

Vállalkozó: 
Kontent Kft.

Beruházó
Contres Kft.

Felhasznált termékek

Nedves Padlófűtés
 • Floortherm PERT-AL.PERT padlófűtés csövek
 • 1 "rozsdamentes acél (2-12 körös) osztó-gyűjtők
 • Egyedileg tervezett szabályozó rendszer, amely kombinálja a padlófűtést és a fan coil hűtésts
Fan coil rendszer:
 • PEX-AL-PEX Ø 16mm-Ø40mm Radopress csőrendszer
 • A beépített csövek teljes hossza: 6000 m
 • Beépítési módszer: esztrich alatt

Lefolyó és csatornarendszer:

 • Master 3, PVC Ø 40-160mm; SN2-4
 • A beépített csövek teljes hossza: 3000m
 • Beépítési módszer: Padlóban, falban és szabadon szerelve
Parizsi Udvar Pipelife Building Solutions
Parizsi Udvar Pipelife Building Solutions

Kiváló minőség – nagy elvárások

A Párizsi Udvar magas színvonalú komplexum, amely összesen 109 lakást, irodát és üzletet foglal magában, Debrecen belvárosának közelében épült. Míg homlokzata bájos keveréke a modern és az eredeti eklektikus formavilágnak, belső kialakítása tisztán modern kényelmet nyújt. A komplexum tervezésekor cél volt a térség korszerűsítése, de ugyanolyan nagy figyelmet szenteltek a belső térnek is.

Az épület építési munkálatai 2015-ben kezdődtek és jelenleg is tartanak, már az V. ütemnél. Mint az egyik fő beszállító, a Pipelife a kezdetektől fogva, a tervezési fázis elejétől részt vett a projektben. Ez fontos volt, mivel lehetővé tette a Pipelife számára, hogy kidolgozza a projekthez legmegfelelőbb megoldásokat.

A projektben érintett területek:

 • Kombinált szabályozó rendszer padlófűtéshez és fan coil-hűtéshez
 • Padlófűtés
 • Fan coil hűtés
 • Zajcsillapított lefolyó- és csatornarendszerek

1. megoldás:
Kombinált szabályozó rendszer padlófűtéshez és fan coil-hűtéshez

A vállalkozó arra irányuló erőfeszítéseiben, hogy reagáljon az ügyfelek igényeire, elvárásaira és kívánságaira, a vállalat egy nagy kihívással szembesült: egy felhasználóbarát szobatermosztát szükséges, amely minden évszakban gondoskodik az optimális beltéri klímáról, hőmérsékletről.

Szuszik Zoltán, a Kontent Kft. Projektmenedzsere leírja a helyzetet: "Egy olyan szobatermosztátot kerestünk, amely szabályozza és három ventilátor sebességgel képes működtetni és a fan coil hűtést. Az ügyfelek nem akarnak két különálló eszközt a falaikon. Olyan készüléket keresnek, amely mindkettőt elvégzi és ezt nehéz megtalálni a piacon. "
A Pipelife - egy helyi partnerrel, a Micont Kft-vel közösen - kimondottan a projekt igényeire fejlesztett szobatermosztátot és vezérlőmodult szállított a munkához. Az építési projekt első szakaszában beépített eszközök már négy éve működnek: "A Pipelife által szállított LCD fali egységek négy éve zavartalanul működnek, és a háztulajdonosok nagy megelégedésére szolgálnak." – mondja Szuszik.

Összesen mintegy 67 km Floortherm PERT-AL-PERT padlófűtés csövet és 6 km Radopress PEX-Al-PEX csövet építettek be.

2. megoldás:
Nagyobb kényelem zajcsillapított lefolyó- és csatornarendszerrel

"Az ilyen magas minőségű épületekben általában a zajcsillapított lefolyó- és csatornarendszereket választjuk."
Mivel a befektető, a Contres Kft. minden szinten magas színvonalat akart garantálni, a lefolyó- és csatornarendszer megválasztása ugyanolyan fontos szerepet játszott. "Fontos figyelembe venni a zajszintet. Ez valóban nagy különbséget jelent a kényelemben, különösen a lakástulajdonosok számára."

A Pipelife Master 3 zajcsillapított csőrendszere tökéletes megoldást nyújtott. Rászolgált hírnevére a szakemberek körében: a termék három rétegének kiváló tulajdonságai vannak, és együttesen egy erős, csendes rendszert alkotnak, optimális hidraulika mellett könnyű kezelhetőséggel.

Ha a Kontent projektmenedzsere, Szuszik dönti el, sok más projektet vinne véghez a Master 3 használatával: "Személy szerint én inkább a csendes Master 3 rendszert szeretem, de sok épületben még mindig hagyományos PVC-t használunk." A megnövekedett használati érték előnyein túl a Master 3 rendszernek több előnye is van a szerelők számára. Az egyik, hogy akár -10 °C-ig is szerelhető.

Folytatódó együttműködés

Jelenleg további padlófűtési, mennyezetfűtési és -hűtési rendszereket terveznek, már épül a Párizsi udvar V. üteme.

A Pipelife-tól – mint a többrétegű Radopress HMV rendszerek egyetlen helyi gyártójára –, a Kontent Kft. a folyamatos rugalmasságra, rövid szállítási határidőkre és folyamatosan elérhető, készleten tartott termékekre számíthat.

Megosztás

Méretező programok