Csatornacsövek és csőrendszerek

Bevált megoldások a csatornázásban

Közel 50 éves gyártási tapasztalattal állítjuk elő PVC-U [unplasticized poli(vinil-klorid)] csatornacső rendszerünket. Az első, debreceni gyárunkban gyártott KG-PVC csatornacsövet Budapesten, a Műegyetem rakparton 1974-ben fektették le, amelynek máig tökéletes működését ITV kamerás vizsgálatok igazolják. A PVC és általában a hőre lágyuló műanyagok megjelenése nagy előrelépést és minőségi fejlődést jelentett a közművesítésben, mivel a korróziónak ellenálló, rugalmas, ex- és infiltrációval szemben hatékony, hosszú élettartamú csővezetékrendszer hozható létre általuk. A Magyarországon működő csatornarendszerek jelentős többségét a műanyag, ezen belül a PVC anyagú csővezetékek alkotják.

Jelentős fejlődés

A kezdetekhez képest jelentős fejlődés ment végbe a csőfalszerkezetek kialakításában, amely fejlesztéseket:

  • az anyagtakarékosság és
  • az újrahasznosított anyagok használata,

azaz a környezettudatosság determinált.Ennek megfelelően a klasszikus, tömör és homogén falszerkezetű „KG” csövek mellett gyártunk és forgalmazunk még 

  • rétegelt (KG-Super, PP MASTER) és
  • üreges bordákkal merevített (PP Pragma)

falszerkezetű csöveket is, a PVC mellett PP (polipropilén) anyagból is.

PP Pragma csatornacső

PP Pragma

PLK_Pipelife-PP-Master

PP Master

A gyűrűmerevség növelése

A fejlődés másik iránya a csövek statikai teherbírásának, azaz merevségének növelése. A csövek ezen tulajdonságát névleges gyűrűmerevséggel (SN) jelöljük, és kN/m2-ben adjuk meg. A szabványos osztályok: SN4, SN8 és SN16, de jellemzőek a köztes osztályok is: SN10 és SN12.

A csatornacső rendszereink elsősorban épületen kívül földbe fektetett (U) és épületen belüli (D) gravitációs csapadékvíz és kommunális szennyvízhálózatok létesítésére alkalmas. Csöveink UD kódozottak, ezért mindkét felhasználási területre megfelelnek. A kötések 0,5 bar-ig vízzáróak.

Ismerje meg különböző csatornacső rendszereinket!

KG PVC

KG cső és idom fektetés

KG SUPER

Sewage product mood pictures

PRAGMA

PP master csőrendszer

PP Master

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

Visszahívás

Méretező programok