Vákuumos esővíz elvezető fej

Vákuumos lefolyórendszer

Gyors esővíz-elvezetés, garanciával

Az épületszerkezetek gyors tehermentesítése érdekében a tetőfelületre érkező esővizet a lehető leggyorsabban el kell onnan vezetni. Erre ad megoldást vákuumos esővíz elvezető rendszerünk, amely a pontos és bonyolult hidraulikai méretezéssel és a hegesztett, légtömör kötésekkel képes mindezt nyújtani.

A méretezést tervező csapatunk végzi el, így az a szerint megépült rendszer működésére garanciát biztosítunk.

A rendszer kiépítését – igény szerint – kölcsönözhető hegesztőgépekkel is tudjuk segíteni.

PE csőrendszer vízcseppek

Alkalmazási területek

A Pipelife PEHD lefolyórendszer teljesíti az UNI EN 1519 szabvány követelményeit és épületen belüli szennyvíz és csapadékvíz elvezetésre alkalmazható, maximum 95°C-os közeghmérséklet esetén.

A vákuumos csapadékvíz elvezet rendszer az épületszerkezetek kialakításából adódóan különböz tetfelületeken alkalmazható:

  • lapostetőkön (egyenes vagy fordított rétegrend, hagyományos vagy könnyszerkezetes)
  • ferdetetkön (vápákban elhelyezett vákuumfejekkel)
  • zöldtetkön 
Tetőlefolyó fej

Hagyományos működési elv

A hagyományos, gravitációs elven mköd csapadékvíz-elvezet rendszereknél a csövekben nem teljes keresztmetszetben történik az áramlás, tehát a lefolyt csapadékvízzel együtt leveg is bekerül a rendszerbe. A csapadékvíz elvezetését kizárólag a gravitáció biztosítja. Az áramlás a függleges szakaszokban csak a csvezeték bels felülete mentén történik ezért viszonylag nagy átmérj vezetékekre, és lefolyófejenként külön ejtre van szükség. A vízszintes vezetékszakaszok lejtéssel szerelendk, ami hosszabb szakaszoknál viszonylag nagy helyigénnyel jár. Az ejt vezetékeket általában az aljzatban kialakított nagy átmérj gyjtvezetékkel kötjük össze. 

Vákuumos működési elv

Az ún. vákuumos csapadékvíz elvezet rendszerben a tetlefolyó fejeket úgy tervezték, hogy a küls felületükön található terellemezek és a belsejükben kialakított torló lemez segítségével megakadályozzák a lefolyó víz örvénylését, ezáltal nem kerülnek levegbuborékok a csvezetékbe. Megfelel csapadékintenzitás esetén így megvalósul a teljes keresztmeszet áramlás, tehát a tetsík és a küls terepszint között kialakuló folytonos vízoszlop szintkülönbségbl adódó energiája megnöveli a csapadékvíz áramlási sebességét, így jelentsen növekszik a csapadékelvezetési kapacitás. Ezt a különleges, kialakítású lefolyófejek mellet és a megfelel szabályok szerint kialakított cshálózattal biztosítjuk (lásd 3. Szerelési útmutató fejezetben). A hagyományos gravitációs elven mköd rendszerekhez képest így jóval kisebb csátmér szükséges, és jelentsen csökkenthet az ejtvezetékek száma, hiszen a gyjtvezetéket lejtés nélkül az épület tetsíkja alatt (mennyezet alatt) szereljük.

Műszaki tanácsadás

Mérnök kollégánk készséggel áll rendelkezésére!

László ifj.Kedvek

Alkalmazástechnikai mérnök

+36305657299

Értékesítés

Találja meg az Önnek legmegfelelőbb értékesítési helyet és partnert a Pipelife-nál!

Pipelife Partnership

Területi képviselők

Amennyiben árajánlatot szeretne kérni, kérjük vegye fel a kapcsolatot az adott régióban illetékes kollégánkkal.

Áruházak

Országszerte 7 saját üzemeltetésű áruházunkban is megvásárolhatók termékeink.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Kollégáink a lehető leghamarabb felveszik Önnel a kapcsolatot.

Visszahívás

Visszahívás
E-mail

Méretező programok