Choose your region
KAPCSOLAT | Magyarország
Menu

Lefolyó és vákuumos esővíz-elvezető rendszer

A Pipelife PEHD vákuumos csapadékvíz elvezető rendszer alkalmazásával viszonylag kis csőátmérőkkel nagy mennyiségű csapadékvizet nagy sebességgel tudunk elvezetni a tetőkről.

A különleges kialakítású tetőlefolyó fejek és a precízen méretezett csőhálózat segítségével megfelelő csapadék intenzitás esetén megvalósulhat a csövekben a teljes keresztmetszetű áramlás. A csőhálózat elemeinek összekötése tompa- és elektrofúziós hegesztéssel valamint szorítógyűrűs és karimás idomokkal történhet.

Katalógusunk elérhető ide kattintva.

Általánosságban

A vákuumos csapadékvíz elvezető rendszerben a tetőlefolyó fejeket úgy tervezték, hogy a külső felületükön található terelőlemezek és a belsejükben kialakított torló lemez segítségével megakadályozzák a lefolyó víz örvénylését, ezáltal nem kerülnek levegőbuborékok a csővezetékbe. Megfelelő csapadékintenzitás esetén így megvalósul a teljes keresztmeszetű áramlás, tehát a tetősík és a külső terepszint között kialakuló folytonos vízoszlop szintkülönbségből adódó energiája megnöveli a csapadékvíz áramlási sebességét, így jelentősen növekszik a csapadékelvezetési kapacitás. Ezt a különleges kialakítású lefolyófejek mellet és a megfelelő szabályok szerint kialakított csőhálózattal biztosítjuk. A hagyományos, gravitációs elven működő rendszerekhez képest így jóval kisebb csőátmérő szükséges, és jelentsen csökkenthető az ejtővezetékek száma, hiszen a gyűjtővezetéket lejtés nélkül az épület tetősíkja alatt (mennyezet alatt) szereljük.

Alkalmazási területek

A Pipelife PEHD lefolyórendszer teljesíti az UNI EN 1519 szabvány követelményeit és épületen belüli szennyvíz és csapadékvíz elvezetésre alkalmazható, maximum 95°C-os közeghmérséklet esetén. A vákuumos csapadékvíz elvezető rendszer az épületszerkezetek kialakításából adódóan különböz tetfelületeken alkalmazható:

  • lapostetőkön (egyenes vagy fordított rétegrend, hagyományos vagy könnyűszerkezetes)
  • ferdetetőkön (vápákban elhelyezett vákuumfejekkel)
  • zöldtetőkön

A rendszer előnyei

A Pipelife vákuumos esvíz elvezet rendszerben a csövek és az idomok alapanyaga nagysűrűségű polietilén (PE HD), amit korom hozzáadásával feketére színezünk, ezzel optimális védelmet biztosítva a napsugárzással szemben.

A Pipelife PEHD vákuumos esővíz elvezető rendszer alkalmazásának előnyei:

  • nem tartalmaz újrafelhasznált anyagot
  • gyors és egyszerű szerelés
  • a hagyományos rendszerekhez képest kisebb átmérőknek és súlyoknak köszönhetően a rendszerelemek szállítása és tárolása egyszerűbb és olcsóbb
  • a különleges idomok széles választéka szinte bármilyen rendszer kivitelezését lehetővé teszi
  • a rendszer anyaga ellenáll a csapadék- és szennyvizekben általában jelen lévő vegyületeknek és a mikroorganizmusoknak
  • a tökéletes belső felületi érdességnek köszönheten minimális az áramlási ellenállás, továbbá ezáltal biztosított, hogy nem tapadnak meg szennyezdések a csövek belső felületén
Pipelife PEHD - Vákuumos esővíz-elvezető rendszer