Choose your region
KAPCSOLAT | Magyarország
Menu

Felületfűtés és -hűtés

Radopress Watt

A sugárzó fűtések komfortja nem mai találmány. Kezdetben erre inkább csak a padlót használták, de a fűtési rendszerek fejlődésével megjelent a fal és a mennyezet is mint erre alkalmas felület. A Radopress Watt ezen felületfűtésekhez – a padlófűtés, falfűtés-hűtés és mennyezetfűtés-hűtés – kínál megoldásokat.

Az ötrétegű, oxigéndiffúzió mentes csövek présidomokkal kombinálva biztosítják a megbízható kötéseket, megtartva az eddig megszokott szerelési kényelmet és gyorsaságot.

A választék (csőtől a vezérlésig) teljes rendszer kialakítását teszi lehetővé, legyen az családi ház vagy középület.

Radopress Watt katalógus letöltés

A felületfűtés előnyei

A sugárzással leadott energiával kellemes hőérzet alakul ki. A hagyományos fûtési módokkal elért hőérzettel megegyező komfortérzet eléréséhez akár 2-3°C-al alacsonyabb helyiséghőmérséklet is elég felületfűtések esetén. Mivel 1°C-al alacsonyabb hőmérséklet kb. 6% fűtési költség megtakarítással jár így a felületfűtéssel nem csak a komfortérzetet javítjuk hanem pénztárcánkat is kíméljük. Az alacsony előremenő közeghőmérséklet hőszivattyúval vagy kondenzációs kazánnal is előállítható.

A kevesebb energia ráfordítás - nem mellesleg - kisebb környezet terheléssel is jár, ami manapság szintén nagyon fontos szempont.

A választék (csőtől a vezérlésig) teljes rendszer kialakítását teszi lehetővé, legyen az családi ház vagy középület.

Meg kell említeni a felületfűtések élettanilag kedvező hatását is. A felületfűtés esetében nincs a radiátoros fűtés konvekciója során keletkező gyenge légáram által felkevert por, és a levegő sem olyan „száraz”, mert a 2-3 fokkal alacsonyabb léghőmérséklethez kedvezőbb (magasabb) relatív páratartalom párosul.
Ilyen fűtés estén a radiátorok sem vesznek el helyet a térből (igaz, a szekrények és egyéb berendezési tárgyak helyét a felületfűtés tervezésekor is figyelembe kell venni).

A Radopress Watt katalógust innen töltheti le.

A szabályozás elemeihez tartozó használati útmutatókat ide kattintva tekintheti meg.

Felületfűtés nyomáspróba jegyzőkönyv letöltése


Általános termék ismertetők:

Összegzésképpen a felületfűtés nyilvánvaló előnyei a következők:

• kellemes hőérzet
• gazdaságos működés
• környezetkímélő
• élettanilag kedvező hatás

Érték és Minőség Nagydíj
300-feluletfutes