Choose your region
KAPCSOLAT | Magyarország
Menu

C-press préskötéses acélcső rendszer

A C-Press a Pipelife préskötéses acélcső rendszere zárt rendszerű fűtési- és hűtési vezetékekhez, préslevegő hálózatokhoz és napkollektoror rendszerekhez.
A kívül horganyzott csövekkel és présidomaikkal egyszerűen és gyorsan szerelhető, biztonságos kötések készíthetők.
A kötések biztonságát a préselésjelző fólia és a csepegésjelző funkció segíti az idomoknál.
A széles idomválaszték minden szerelési helyzetre kínál megoldást legyen az családi ház vagy középület.
Részletes információért kérjük tekintse meg katalógusunkat.

A rendszer elemei

C-Press csövek

Hosszvarratos, vékonyfalú csövek, precíziós acélból gyártva. Mérettűrés: EN 10305-3 szabvány szerint. A külső korrózió ellen a csövek kívülről horganyzottak. A névleges méretmegjelölés megfelel a cső külső átmérőjének. A csöveket 6 méteres szálakban szállítjuk. A cső végeit csődugó zárja le, a szennyeződések bejutásának megakadályozására.

O-gyűrűk

Fekete O-gyűrű

A Ø15-54 mm méretű idomokban különleges, szegmentált alakú tömítések vannak. Ez a speciális alak garantálja, hogy  nyomáspróbánál a kötés préseletlenül csepegni fog. A Ø76-108 mm méreteknél a hagyományos, nem szegmentált O-gyűrű a laza illesztés miatt szintén szivárog préseletlen állapotban. A különleges alakú  gumigyűrűk a szegmens vonalak mentén is jól bírják a préseléskor rájuk ható erőket, ilyenkor a gumi deformációja biztosítja tökéletes tömítettséget. Az idomokba gyárilag behelyezett, fekete EPDM tömítőgyűrűk fűtő- és hűtővízhez ill. nem olajköd kenésű préslevegő rendszerekhez alkalmasak -20°C-tól +85°C-ig (rövid  ideig +120°C) maximum 16 bar üzemi nyomás mellett.

Zöld O-gyűrű

Szolár rendszerekhez, ahol az üzemi hőmérséklet -20°C és +170°C (rövid ideig +200°C) közötti, az üzemi nyomás max. 16 bar lehet, zöld O gyűrű alkalmazása szükséges, amely szintén alkalmas olajköd kenésű préslevegő rendszerekben való felhasználásra is. Ilyen esetben a felhasználónak kell a gyárilag behelyezett fekete tömítést a zöldre kicserélni.

C-Press idomok

A présidomokat csődarabból hegesztéssel állítják elő. A tömítőgyűrű horony, sajtolással történő kialakítása után horganyzás zárja a gyártási folyamatot, amely EN ISO 9001/2000 szerint minősített és e szerinti külső és belső vizsgálattal felügyelt. A Pipelife C-Press idomok két biztonsági funkcióval rendelkeznek:

 

  • “Csepegésjelző” funkció Minden C-Press idom (Ø15-től 108 mm) préselés előtt tömítetlen, azaz nyomáspróbánál csepeg vagy folyik.
  • Préselés jelző fólia A Ø15-54 mm méretű idomok pereme piros fólia bevonattal rendelkezik. Ez a préselés hatására meggyengül, így rögtön utána könnyen eltávolítható. Ha a nyomáspróba megkezdése előtt még találunk piros peremű idomot, az nincs lepréselve.

 

Préselt és préseletlen C-Press idomok
C-press rendszer a gyakorlatban
C-Press acélcsőrendszer
C-press rendszer